CARTI PARINTELE CLEOPA PDF

Pe acest blog veti gasi carti ortodoxe gratuite, carti ortodoxe audio, recomandari si citate Lumina si Faptele Credintei – Pr. Cleopa autor: Parintele Mitrofan. “Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii.” Parintele Cleopa Ilie. Sus. Parintele Cleopa – Despre nunta crestina – Regulile nuntii – video · Parintele Parintele Cleopa – Intalnirea cu un “OZN” – video · Parintele carti ortodoxe librarie.

Author: Fedal Kazigis
Country: Nigeria
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 20 November 2010
Pages: 418
PDF File Size: 15.17 Mb
ePub File Size: 19.23 Mb
ISBN: 405-4-17739-111-1
Downloads: 11315
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mukora

Castelul a intrat in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv a Episcopiei Romanului, incand ultima descendenta a familiei de boieri Sturza, Ecaterina, devenita maica Macrina inainte de moarte, a donat tot parcul. Singur Paintele – Pr. Biblioteca Ortodoxa Colectie de carti in format electronic: In felul acesta el isi va forma o mica biblioteca pe care este bine sa o aseze aproape de coltul de rugaciune.

Are patruzeci si doua de hectare. Profetii ale Sfintilor Parinti despre venirea lui Antihrist http: Asa ca daca faci parte dintr-un cult in care cei mai inalti prealati incalca in mod voit poruncile si voi turma din care faceti parte aveti aceeasi soarta indiferent de cat bine zici tu ca faci,ptr ca in inima ta accepti dogmele cultului. Cararea adevarului e ingusta si putini o vor gasi. Pentru o lunga perioada, de administrarea castelului s-a ocupat Ecaterina Cantacuzino, fiica lui George Sturdza si sotia lui Serban Cantacuzino.

Sotia acestui preot pentru ca sa-i asigure sotului plecarea in Anglia ii dadea securistului institului “raportul” la tot ce se vorbea in colectiv. Au mai ramas cateva picturi, dar nu au mai putut fi restaurate”, mai istoriseste parintele in timp ce traverseaza camera “Georgette” si biroul lui Iorgu Sturza, ai carui pereti varuiti in alb reflecta lumina soarelui. Omilii la Postul Mare – Sf. Commenter avec CanalBlog Utiliser Facebook. Un orb nu poate calauzi alt orb si biserica ortodoxa si celelalte culte sunt in intuneric.

  ELLE AYCART PDF

In castel a functionat un centru pentru copii pana incand acestia au fost mutati intr-un alt camin, in comuna Cozmesti. Se spune ca aici a scris Alexandre Dumas-fiul multe carti, povesteste parintele Ionut.

Cartea aceasta este o lucrare de spiritualitate, de mistica, dandu-i omului reperele principale pentru a se putea despatimi. Imediat dupa instaurarea regimului comunist, manastirea a fost desfiintata, iar in locul acesteia s-a deschis caminul pentru copiii cu deficiente mintale.

Lumina si Faptele Credintei – Pr. Insistentele lui Teoctist erau de fapt insistentele Securitatii.

Ce a mai ramas sunt lucrurile donate de Ecaterina Sturza, care a reusit sa ia cu ea la plecarea in refugiul din pzrintele razboiului cele mai valoroase obiecte. La Centrul Cultural-Pastoral Sf. Un blog care nadajduim sa aduca mult folos sufletesc.

Cum stapanim mania? – FORUMUL ORTODOX –

Ultima data inintr-o noapte de decembrie, “cand focul se ridica la cativa kilometri spre cer”, dupa cum isi aminteste matusa Maria Cristescu, o femeie din Butea. Vamile Vazduhului si marturii despre existenta lor Autor: Mitropolia Moldovei si Bucovinei a inteles foarte bine necesitatea noastra si a acceptat sa filmam la Miclauseni”, a declarat Sergiu Nicolaescu la premiera filmului “Orient Expres”.

Norocul al meu si altor colegi din colectiv si din institut a fost ca securistul era mai treaba decit scorpia de “colega”.

Loc infloritor ca intretaiere a drumurilor principale ale Moldovei, care duceau spre Tarigrad, Liov, Cracovia si Danzig, stralucirea Miclauseniului a palit in momentul in care capitala Moldovei s-a mutat de la Suceava la Iasi. RO Colectie de texte filocalice grupate dupa teme si autori.

Filmul a fost realizat cand lucrarile de restaurare erau intr-o faza incipienta. Biblioteca crestinului In casa crestinului este bine sa existe cel putin cateva carti foarte necesare. Trecerea de la ruina la un complex ultramodern a transformat Asezamantul Social-Cultural “Sfantul Ilie” intr-un punct turistic de referinta pe harta Iasiului si a Romaniei.

Usi si ferestre ciopartite, parchet scos, semineuri sparte. Ortodoxia si religia viitorului – Seraphim Rose Cartea americana care a schimbat fata spirituala a Rusiei contemporane. Sunteti pierduti fratilor,treziti-va si nu va lasti inselati. Restul s-a distrus, cartile au fost arse de soldatii rusi care au locuit la castel sau se mai zice ca au fost folosite ca ambalaje in pravaliile de la Targu Frumos”, adauga parintele Ionut. Vom aminti aici pe cele mai importante dintre acestea, pe care omul credincios trebuie sa se ingrijeasca sa le procure.

  KPDS GRAMER KITAB PDF

Prelatul-administrator a pus pe hartie toata truda pentru transformarea acestui lacas de cult in ceea ce este el astazi. Sturdza si sotia sa Mariafiica politicianului Ion Ghica.

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Parintele Cleopa a scris o teza de licenta despre istoria castelului de la Miclauseni, teza in care un capitol este consacrat lucrarilor de consolidare si restaurare. Nu am nimic cu religia cuiva, fiecare cu “otrava” lui, pentru mine insa conducerea BOR-ului de ieri si astazi nu este decit o gasca de securisti in sutana. Adresse email visible uniquement par l’auteur du blog.

Starea castelului era una deplorabila, de puternica degradare “, explica Constantin Sturzupurtator de cuvint al Mitropoliei Moldovei. Te port in mine O poezie de Zorica Latcu http: Un adevarat blestem pare a fi urmarit de-a lungul timpului castelul de la Miclauseni. Dar, pe de alta parte, si inechitatea social-economica a fost o realitate, precum si discordanta intre cultura la nivel european a boierilor si putinul lor interes pentru propasirea intelectuala a taranilor”, scrie istoricul Costin Merisca in lucrarea “Castelul Miclauseni in cultura romana “.

Copiii handicapati, adapostiti la Miclauseni din si pana insi-au pus puternic amprenta pe acest castel. Domnul M Costi ,biserica si cei care apartin de aceasta turma numita ortodoxie sau orice alta denominatiune apartine de o dogma.